ZOMERZOEKTOCHT 2020

van maandag 15 juni tot en met zondag 27 september 2020

ZOMERZOEKTOCHT 2020 - BRUSSEL

BESTEL HIER JE PAKKET
Voor het eerst vindt de zomerzoektocht plaats in Brussel. Naar aanleiding van 145 jaar Davidsfonds vieren we in de zomer feest in onze hoofdstad. Naar goede gewoonte zal je op het parcours klassieke bezienswaardigheden en onbekende of verrassende plekken ontdekken.
 
Nieuw dit jaar is de samenwerking met NATUURPUNT.
Keuze uit 4 diverse wandelingen (4,8,12 of 16 km.)
GEEN auto- of fietstochten.
Alle wandelingen starten in de buurt van Centraal Station
 
‘Brussel Mini’ – 4 km
Brussel is een zalige stad om met kinderen op verkenning te gaan! Je vertrekt aan het Centraal Station. Van daaruit gaat het naar de Grote en de Kleine Zavel, het immense Justitiepaleis met het fantastische uitzicht (dat vraagt om een selfie met z’n allen!) en de lift van de Marollen, de vlooienmarkt op het Vossenplein en het skateplein in de buurt ... Deze route op kindermaat is een spannende zoektocht met vragen voor nieuwsgierige kinderen van 6 tot 99.

‘Brussel Central’ – 8 km
Everard ’t Serclaes kom je tegen op de hoek van de Grote Markt als je een toertje maakt rond het Centraal Station. Daarna stap je via de Kunstberg langs het Koninklijk Paleis en het Warandepark naar het Jubelpark en voorbij Berlaymont naar de chique wijk met de Square Ambiorix en het Marie-Louise plein. De Europese Wijk, de Militaire School, de verschillende musea die je passeert: ze leveren heel wat intrigerende vragen voor deze ontspannende Zomerzoektocht!

‘Brussel Classic’ – 12 km
Brussel is méér dan Manneken Pis, het stadhuis en het Atomium, dat bewijst deze stevige Zomerzoektochtroute. Je vertrekt aan het Centraal Station en stapt via de Grote Markt naar de hippe buurt rond het Sint-Katelijneplein, dat is nog maar het begin. Je steekt het Kanaal over naar Sint-Jans-Molenbeek en verkent de Brusselse Rand tot voorbij de Heizel. En ondertussen is het stevig quizzen om alle vragen van jouw Zomerzoektochtroute opgelost te krijgen!
‘Brussel Max’ – 16 km
Je vertrekt in hartje Brussel bij het Centraal Station en wandelt via de Kruidtuin naar Madou het centrum uit, naar Sint-Joost-Ten-Node. Van daaruit gaat het nog verder naar Schaarbeek, met het groene Josaphatpark – prima plek voor een picknick! – en de Begraafplaats van Brussel. Via de andere kant van dit prachtige kerkhof annex park kan je nu dwars doorheen Evere terug wandelen naar het station van Schaarbeek ... Als het gelukt is om alle Zomerzoektochtvragen op te lossen!